Komentara: 32
Pregleda: 6358
Foto

Osam ulica dobija novi kolovoz

28.03.2024. u 09:36h
Izvor: Subotica.com
Osam ulica dobija novi kolovoz

Ljermontova ulica u naselju Makova sedmica uskoro će dobiti dugoočekivani asfalt. Ona je jedna od osam ulica koja će u nerednom periodu dobiti nov kolovoz.

- U Ljermontovoj ulici u toku je izgradnja potpuno novog kolovoza u dužini od 1.600 metara, širine pet metara, a ukupna vrednost radova iznosi 55 miliona dinara koji su obezbeđeni zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska završnih radova. - I u ovoj godini nastavlja se uspešna saradnja između Grada Subotice i Uprave za kaptilana ulaganja AP Vojvodine zaključivanjem ugovora o dodatnih 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Iz ovih sredstava finansira se izgradnja kolovoza u osam ulica, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, od kojih su u ulicama Školska u Hajdukovu, Borisa Kidriča u Čantaviru, i Cvetna u Malom Radanovcu radovi već završeni. Paralelno sa ovim radovima izvode se i radovi u Ulici  Ernesta Kuna, u Željezničkom naselju, delu Ulice Josipa Zelića u Aleksandrovu, i u Ulici Matka Vukovića u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radova, iz ovih sredstava biće izgrađen i produžetak ulice Jovana Mikića do Celjske ulice.

Osam ulica dobija novi kolovozU gradskom budžetu za ovu godinu opredeljeno je 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u dužini od 2,8 kilometara, i trenutno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza za još 21 ulicu, čime se stiču uslovi da Grad Subotica i u narednom periodu konkuriše za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

- Lokalna samouprava ogromnu pažnju poklanja razvoju saobraćajne infrastrukture i njenom održavanju. Nastavićemo tim tempom, velika sredstva su uložena tokom prethodnih nekoliko godina. To su zaista istorijska ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu grada Subotice - naglasio je Bakić.

Osam ulica dobija novi kolovozKolovoz  je rehabilitovan u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užičke u Keru, i Nikole Kujundžića i Atile Jožefa, u naselju „Centar II“.

- Danas su počeli radovi na proširenju ulice 51. divizije, od Ulice Jovana Mikića do Ulice Milutina Uskokovića, a radiće se i na proširenju Ulice proleterskih brigada, od Zorkine do Ulice Ferenca Bodrogvarija, u naselju "Zorka’" kao i Ulice Kizur Ištvana u Kertvarošu. U nastavku godine nas očekuje još veliki deo posla, radićemo biciklističku stazu, radićemo na atarskim putevima - najavio je Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - U prošloj godini su bila rekordna ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu – preko milijardu i sto miliona dinara. Istim tempom nastavljamo i ove godine, tako da sam siguran da ćemo preko desetak kilometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada, samo iz gradskog budžeta.

Osam ulica dobija novi kolovoz

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice Obilazak radova na asfaltiranju Ljermontove ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 nedelje i 2 dana
Komentara: 32
Pregleda: 6358

Povezane vesti

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

stevan bakić

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.